به گزارش خبرنگار خودروکار، خودروهای کوچک و شهری به دلیل مصرف سوخت کم، حجم کم و سایر ویژگیها، با توجه به ازدیاد خودروها در خیابان و کمبود فضا و جای پارک امروزه محبوبیت بسیار زیادی در میان مردم پیدا کردهاند. دو شرکت هیوندای و کیا با مدلهای i10 و پیکانتو توانستند جایگاه خوبی در بازار جهانی و همچنین بازار ایران در میان رقبایی مانند میتسوبیشی میراژ و نیسان میکرا برای خود دست و پا کنند.
در این گزارش به بررسی این دو خودرو میپردازیم:
طراحی
هیوندای طی چندین سال اخیر سعی کرده است تا با تلفیق سه عنصر کیفیت، راحتی و جوان پسند بودن دل مشتریان را به دست بیاورد. این امر در طراحی مدل i10 نیر به خوبی مشاهده میشود. طراحی این خودرو بیشتر جوان پسند است و یکی از نکات قابل توجه جلو پنجره این خودرو است که از نظر شکل با دیگر اعضای خانواده مانند i20 و i30 شباهت زیادی دارد. لبههای تیز بدنه ظاهری اسپرت به این خودرو میدهد. طراحی اتاق i10 به خوبی انجام شده است. یکی از نکات مثبت طراحی اتاق این خودرو استفاده از چرم مصنوعی رنگی است که فضای خسته کننده کابین را از بین میبرد.
طراحی بدنه کیا پیکانتو نیز مانند هیوندای i10 جوان پسند است اما با این تفاوت که به نوعی صفر و یک محسوب میشود؛ به این معنا که برای بعضی دوست داشتنی و برای بعضی کاملا برعکس است. انتظار میرود که به هنگام سوار شدن با حجم بسیار زیادی از پلاستیک در قسمت داشبورد رو به رو شویم اما اتاق این خودرو به گونهای ظریف طراحی شده است که حس خوشایندی به راننده منتقل میکند.
پیشرانه
زیر کاپوت هیوندای i10 یک پیشرانه 1.25 لیتری چهار سیلندر قرار دارد که میتواند در 6 هزار دور در دقیقه حداکثر نیروی 86 اسب بخار را تولید کند. نیروی موتور این کوچولو کُرهای توسط یک جعبه دنده چهار سرعته اتوماتیک به چرخها منتقل میشود و در 12.3 ثانیه از حالت سکون به سرعت 100 کیلومتر بر ساعت میرسد.
کیا پیکانتو نیز مانند همتای خودش از یک پیشرانه 1.25 لیتری 4 سیلندر بهره میبرد. حداکثر نیروی 84 اسب بخاری این خودرو در 6 هزار دور در دقیقه تولید و توسط یک جعبه دنده چهار سرعته اتوماتیک به محورها و چرخها منتقل میشود. شتاب صفر تا صد این خودرو 13.3 ثانیه است.
مصرف سوخت و استانداردها
مصرف سوخت کم یکی از نقاط قوت خودروهای کامپکت و کوچک است که برای مصرف هر روزه و شهری مد نظر است.
هیوندای i10 با استاندارد آلایندگی یورو 6 و ظرفیت باک 40 لیتری، در هر 100 کیلومتر 4.7 لیتر بنزین مصرف میکند که رقمی بسیار قابل قبول است.
کیا پیکانتو در هر 100 کیلومتر 5.5 لیتر بنزین مصرف میکند که این رقم 0.8 لیتر بیشتر از همتای خود است. یکی از عوامل موثر در این امر وزن بیشتر پیکانتو نسبت به i10 است.
امکانات و ایمنی
این خودروها به دلیل اینکه در دسته اقتصادیها دسته بندی میشوند، دارای آپشنهای چندانی نیستند و برای کاهش هزینه سعی میشود تا کمترین امکانات بر روی آنها نصب شود.
از جمله امکانات i10 میتوان به دو عدد کیسه هوا، سیستم پخش mp3 به همراه چهار بلندگو، چراغ روشنایی روز، تهویه مطبوع اتوماتیک، سیستمهای ABS-EBD-ESC و همچنین سیستم کنترل ایستایی در سربالایی اشاره کرد. یکی از ویژگیهای هیوندای i10 ، سواری نرم این خودرو حتی در سرعتهای بالا است.
پیکانتو نیز دارای امکاناتی از جمله، استارت بدون کلید (Keyless)، آینه برقی تا شو، سنسور پارک دنده عقب و سیستمهای ABS-ESC و کنترل فشار تایر TPMS است. از مواردی که میتوانیم به آن اشاره کنیم، ورود صدا جاده به داخل اتاق خودرو در سرعتهای بالا است.
هیوندای در میان تمامی هم کلاسهای خودش دارای بیشترین حجم صندوق عقب است.
قیمت
این دو رقیب دارای بازه قیمتی مشابه هستند و با بودجهای بین 70 تا 80 میلیون آنها را در بازار خریداری کرد.
با توجه به مشخصات پیشرانه مشابه میتوان گفت که این دو خودرو تفاوت چندانی به جز در تعدادی از آپشنها، با یکدیگر ندارند و هر دو برای استفاده و رفت و آمد روزانه در سطح شهر خودروهای بسیار مناسبی هستند. اگر بخواهیم میان این دو خودرو یکی را انتخاب کنیم، مهمترین عامل سلیقه شخصی محسوب میشود.
خبرنگار خودروکار: مازیار جعفریه
انتهای پیام/